Rusya Sektörel Ticaret Heyeti 2017 hk.

Sayın Üyemiz,

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği organizasyonunda yat sektörüne yönelik olarak 2017 yılı Aralık ayı içerisinde Rusya’da bir Sektörel Ticaret Heyeti organize edilmesi planlandığı bildirilmektedir.

Söz konusu Ticaret Heyeti programının, Türkiye Rusya Karma Ekonomik Komisyon toplantılarında da istişare edildiği üzere iki ülkenin sektörel anlamda işbirliğini güçlendirmek ve Türkiye’de faaliyet gösteren yat ihracatçılarının ürünlerini Rusya’da tanıtarak ticari ilişkilerini geliştirmek anlamında önemli bir fırsat oluşturacağı mülahaza edilmektedir.

Bahse konu heyet programı 2011/1 Sayılı “Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Hakkında Tebliğ” çerçevesinde değerlendirilecek ve katılımcı firmalarımız ulaşım, konaklama ve tanıtım harcamaları üzerinden %50’ye yakın devlet desteğinden faydalanabilecekleri bildirilmektedir.

Türk yat sektörünün tanıtılması amacıyla düzenlenecek olan heyet programı çerçevesinde Türk ve Rus işadamları arasında ikili iş görüşmeleri ve muhatap kurum ve kuruluşların ziyaretleri planlanmakta olduğu bildirilmektedir.

Ekonomi Bakanlığı’nca organizasyonun yürütülmesini teminen İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği görevlendirilmiş olduğu söz konusu heyet programına katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan kayıt formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurarak en geç 3 Kasım 2017 Cuma günü saat mesai bitimine kadar  Genel Sekreterliğe (e-posta: gemi@iib.org.tr – faks: 0212 454 05 01) göndermeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Ayrıntılı Bilgi için: Selin Özsoy Gemi ve Su Ürünleri Koordinasyon Şubesi Tel: 0212 454 09 99 Faks: 0212 454 05 01 – 02

EK: Katılımcı Başvuru Formu ( 1 Sayfa)