Japonya Sektörel Ticaret Heyeti Programı Hk.

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve İstanbul İhracatçı Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği organizasyonunda 2017 yılı Ekim veya Kasım ayı içerisinde Tokyo/JAPONYA’ya yönelik olarak bir Sektörel Ticaret Heyeti Programı organize edilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu Ticaret Heyeti programının, Ekonomi Bakanlığımız ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın koordinasyonu ile uzun süredir yürütülen çalışmalar neticesinde, ülkemiz menşeli kanatlı eti ve ürünlerinin Japonya’ya ihracatına başlanmasına yönelik süreçte nihai aşamaya gelinmesi sonrası, Japonya’nın söz konusu ürün grubuna yönelik 3,1 milyar ABD doları değerindeki pazar büyüklüğü ve ihracatımız açısından potansiyeli de dikkate alındığında, Japonya pazarına girmek isteyen firmalarımız için önemli bir fırsat oluşturacağı mülahaza edilmektedir.

Adı geçen heyet 2011/1 sayılı “Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ” çerçevesinde değerlendirilecek ve katılımcı firmalarımız ulaşım, konaklama ve tanıtım harcamaları üzerinden %50’ye yakın devlet desteğinden faydalanabilecektir.

Ekonomi Bakanlığı’nca organizasyonunun yürütülmesini teminen İstanbul İhracatçı Birliği Genel Sekreterliği  görevlendirilmiş olup söz konusu heyet programına katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan kayıt formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurarak, en geç 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar İstanbul İhracatçı Birliği Genel Sekreterliğine 0212 454 05 01-02 numaralı fakslarına veya suurunleri@iib.org.tr e-posta adresine göndermeleri hususu önemle rica olunur.

Bilgi için irtibat: Celal Özcan İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Tel: 0212 454 05 88 E-mail: suurunleri@iib.org.tr

Başvuru Formu

Firma Talep Yazısı