Japonya Sektörel Ticaret Heyeti Programı hk.

İstanbul İhracatçı Birlikleri’nden gelen yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği organizasyonunda 04-07 Aralık 2017 tarihleri arasında Tokyo/JAPONYA’ya yönelik olarak bir Sektörel Ticaret Heyeti Programı organize edileceği bildirilmiştir.
Söz konusu Ticaret Heyeti programının, Ekonomi Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyonu ile uzun süredir yürütülen çalışmalar neticesinde, ülkemiz menşeli kanatlı eti ve ürünlerinin Japonya’ya ihracatına başlanmasına yönelik süreçte nihai aşamaya gelinmesi sonrası, Japonya’nın söz konusu ürün grubuna yönelik 3,1 milyar ABD doları değerindeki pazar büyüklüğü ve ihracatımız açısından potansiyeli de dikkate alındığında, Japonya pazarına girmek isteyen firmalarımız için önemli bir fırsat oluşturacağı mülahaza edilmektedir. Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektörlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenecek ve  ülkemiz menşeli kanatlı eti ve ürünlerinin yanı sıra, su ürünleri ve süt ürünleri sektörlerini de kapsayacak heyet programı çerçevesinde  Türk ve Japon işadamları arasında ikili iş görüşmeleri ve muhatap kurum ve kuruluşların ziyaretleri planlanmaktadır.   Heyet programı katılım payı, Tek kişi/ 5.000 USD ($); aynı firmadan ikinci kişi/ 3.000 USD ($) olup, katılım payına; İstanbul- Tokyo- İstanbul ekonomi sınıfı uçak bileti, 5 yıldızlı otelde konaklama (oda+kahvaltı), alan vergisi, firmalarla ikili iş görüşmeleri, tercümanlık hizmetleri, Tokyo havaalanı-otel-havaalanı transferleri, tanıtım, ilan, basılı malzemeler ve ikili iş görüşmeleri için gerekli olan bütün hizmetler dahil, oteldeki ekstra oda harcamaları ve diğer ekstra harcamalar hariçtir. Ayrıca organizasyona İstanbul dışından katılım sağlayacakların iç hat uçuşları ve yurt dışı çıkış harç bedelleri kendileri tarafından karşılanacaktır.   Adı geçen heyet 2011/1 sayılı “Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ” çerçevesinde değerlendirilecek ve katılımcı firmalar ulaşım, konaklama ve tanıtım harcamaları üzerinden %50’ye yakın devlet desteğinden faydalanabilecektir.   Söz konusu heyete katılmak isteyenlerin aşağıda detayları verilen İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği hesabına katılım ücreti yatırmaları, dekontla birlikte, aşağıdaki bağlantıda yer alan kesin kayıt formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurarak, en geç 10 Kasım 2017 Cuma günü mesai saati bitimine kadar 0212 454 05 01-02 numaralı faks numarasına veya suurunleri@iib.org.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Üyelerimize duyurulur.   Bilgi için irtibat: Celal Özcan- Gülden Polat Şağban İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Tel: 0212 454 05 88- 0212 454 06 47 E-posta: suurunleri@iib.org.tr   Banka Bilgileri: İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Dolar Hesabı Vakıfbank Şirinevler Şubesi Iban No: TR97 0001 5001 5804 8012 7684 57   NOT: 1– İlgili dekontun ve formların e-posta yolu ile ayrıca asıllarının kargoyla gönderilmesi gerekmektedir.   2– Başvuru sonrası katılımdan vazgeçilmesi halinde katılım payının otel/ ulaşım vb. ön ödemelerden doğan kısmı iade edilmeyecektir.   HEYET PROGRAMI VE EKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.