Avrupa Birliği (AB) ile İlişkiler (Genel)

Sayın Üyemiz,

Avrupa Birliği (AB) ile AB üyesi olmayan Akdenizli orta ülkeler (Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Fas, Filistin, Tunus ve Türkiye) arasındaki kalıcı ve kurumsal işbirliğinin temelleri 1995 yılında başlayan Avrupa-Akdeniz İşbirliği ile (Euro-Mediterranean Partnership/Barselona) atılmıştır.

Bu kapsamda, Avrupa Komisyonu tarafından Uluslararası Ticaret Merkezi (International Trade Center-ITC) işbirliğiyle geliştirilen çevrim içi bilgi portalı olan EuroMed Ticaret Yardım Masası (http://euromed.macmap.org/) kullanıma sunulmuştur.

AB ile Akdenizli ortak ülkeler arasındaki ekonomik bağları güçlendirmeyi, ticareti ve yatırımları kolaylaştırmayı hedefleyen EuroMed Ticaret Yardım Masası, işletmelere özellikle de ihracatçılara; pazara giriş, ihracat ve ithalat gereksinimleri, gümrük tarifeleri, menşe kuralları, KDV ve tüketim vergileri, genel ve ürüne özel Pazar düzenlemeleri, ticaret istatistikleri ve iş irtibat noktaları gibi konularda ücretsiz bilgi sağlamaktadır.